Freeski » nu online kopen | XSPO
Niederlande+49 (0) 8503 92429-0 | Ma - Do van 10 - 16:00 Uhr
  Rücksendung/Retoure

Freeskiën - Onconventioneel skiën op het hoogste niveau

Freeskiën is een van de meest dynamische en tegelijkertijd meest extreme vormen van skiën. Het doel is om verschillende trucs uit te voeren en obstakels zo indrukwekkend mogelijk te overwinnen. De gebruikte ski's zijn zogenaamde twintips, die aan de voor- en achterkant omhoog gebogen zijn voor landingen en omkeren.

Freeskiën - plezier en uitstekende prestaties, zelfs op moeilijk terrein

Freeskiën is een vorm van skiën die vooral de laatste jaren steeds populairder is geworden. Naast skiën op speciaal ontworpen pistes met zogenaamde "hindernissen", omvat deze extreme sport ook afdalen op open terrein. Dit laatste wordt echter freeriden genoemd in tegenstelling tot freeskiën in parken of op geprepareerde pistes. Het is niet ongewoon dat skiërs zich op ongetraceerd terrein wagen, waar het risico op lawines relatief hoog is.

Naast progressieve all-mountain ski's met hoge zijwanden voor een betere kantengrip, vindt u in de Ski Online Shop op XSPO een gevarieerde selectie van andere modellen voor elke skistijl. Of u nu de voorkeur geeft aan speelse wendbaarheid in de poeder of uw slag wilt maximaliseren op de volgende afdaling. Innovatieve materialen en doordachte constructies bieden rijcomfort en veiligheid in een klasse apart.

Om het draaigedrag, de balans en de houding in de schoen te optimaliseren, wordt de binding meestal centraal gemonteerd. Bij klassieke pisteski's is de binding daarentegen iets achter het midden geplaatst om een zekere mate van stabiliteit te garanderen bij ontspannen afdalingen. De naam "twintip" ski, die ook vaak wordt gebruikt, verraadt al de speciale vorm van de freeski, die wordt gekenmerkt door uiteinden die aan de voor- en achterkant omhoog zijn gebogen.

De freeski is daarom bijzonder geschikt voor gewaagde alpine sporters die graag in de poedersneeuw skiën op routes die nog niet zijn verkend of die een paar trucjes in hun parcours willen opnemen. Helmen en beschermers zijn net zo essentieel als een rugzak met lawinepieper (LVS) en schep.

  • Freeskiën biedt de hoogste prestaties met tegelijkertijd individueel comfort
  • De uiteinden van freeskis zijn aan de voor- en achterkant omhoog gebogen om landingen en trucs mogelijk te maken.
  • De binding is meestal centraal geplaatst voor een optimale houding, balans en draaigedrag.
Filters sluiten
1 van 124
1 van 124