Langlauf skischoenen » nu online kopen | XSPO
Niederlande



+49 (0) 8503 92429-0 | Ma - Vr van 10 - 16:00 Uhr
  Rücksendung/Retoure

Langlaufschoenen - onbeperkt plezier op en naast de loipe

Het materiaal, de kwaliteit en de constructie van langlaufschoenen hangen vooral af van de stijl die u nastreeft. Niet alleen kunnen langlaufski's worden onderverdeeld in de disciplines klassiek, skating en Nordic cruising, maar ook langlaufschoenen kunnen in deze disciplines worden onderverdeeld. In onze XSPO Ski Online Shop bieden wij u een grote selectie betaalbare langlaufschoenen voor heren en dames van topmerken als Salomon en Fischer, zodat u gegarandeerd de perfecte schoen vindt die bij u past. 

Veelzijdige en functionele langlaufschoenen voor onvergetelijke winteravonturen 

Langlaufschoenen hebben speciale kenmerken die hen onderscheiden van andere skisporten. Samen met stokken en andere accessoires vormen ze een essentieel onderdeel van de langlaufuitrusting. Zo gaan de schoenen meestal tot voorbij de enkel en zijn ze alleen met de teen via een binding aan de ski's bevestigd. Hierdoor kan de hiel omhoog worden gebracht en krijgt de voet meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Afhankelijk van het gebruiksgebied en de langlaufdiscipline (klassiek, skate, nordic) hebben ze verschillende kenmerken. Bij het kiezen van de juiste langlaufschoenen zijn de juiste maat, de pasvorm en de kwaliteit van groot belang: de schoenen moeten altijd stevig aan de voet zitten voor een optimale krachtoverbrenging en de grootst mogelijke steun. Ontdek de nieuwste langlaufschoenen van bekende merken als Fischer, Salomon en Rossignol in diverse kleuren en maten in de XSPO Ski Online Shop. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u ook schoenen met vetersluiting of gespsluiting vinden.

Bij het kiezen van de juiste langlaufschoenen moet u vooral letten op het beoogde gebruik en het toepassingsgebied, want de schoenen verschillen afhankelijk van de discipline (klassiek, skate, nordic cruising) en hebben verschillende kenmerken en eigenschappen. Daarom zijn niet alle langlaufschoenen hetzelfde. Bekende merken als Salomon en Fischer bieden schoenen aan voor zowel de diagonale als de skatingtechniek. Klassieke langlaufschoenen worden gekenmerkt door een grote bewegingsvrijheid en ondersteunen de rolbeweging van de voeten bijzonder goed. In vergelijking hebben ze een zachtere zool en een lagere schacht. Schaatsende langlaufschoenen daarentegen hebben een hoge schacht en een iets hardere zool om de langlaufer meer stabiliteit te geven en een optimale krachtoverbrenging tussen voet en ski's te garanderen. Als je je niet wilt binden aan een bepaald type langlauf, kun je het beste kiezen voor combischoenen. Combischoenen zijn echte allrounders en specialiseren zich niet in een langlaufdiscipline, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor gelegenheidsskiërs en beginners. Ze combineren de voordelen van klassieke en skateschoenen en hebben een uitneembare schacht en een middelharde zool.

Naast het gewenste gebruiksgebied hangt de keuze van de juiste laars ook af van de binding - want niet elke laars past op elk bindsysteem. Het schoensysteem moet compatibel zijn met de binding. Langlaufschoenen en bindingen moeten daarom altijd als één geheel worden beschouwd. De bindsystemen verschillen per fabrikant: terwijl Salomon het SNS-bindsysteem gebruikt, gebruiken andere merken het NNN-bindsysteem. De twee systemen verschillen in die zin dat bij het SNS-systeem de binding in het voorvoetgedeelte wordt bevestigd, terwijl bij het NNN-systeem de schoen alleen bij de teen aan de binding wordt bevestigd.

XSPO biedt je alles wat je nodig hebt om perfect uitgerust aan een onvergetelijk langlaufavontuur te beginnen. Ontdek onze betaalbare langlaufschoenen voor mannen en vrouwen van topmerken als Salomon, Fischer en Rossignol met gratis verzending (standaard) vanaf 100 euro in Duitsland en Oostenrijk. Klassiek, skating of Nordic cruising - plezier op en naast de loipe is gegarandeerd.

Filters sluiten
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
2 van 6
2 van 6